DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2075866-1,65%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye’nin yüzde 18’i yeterli beslenemiyor”

“Türkiye’nin yüzde 18’i yeterli beslenemiyor”

ABONE OL
19 Ekim 2022 10:25
“Türkiye’nin yüzde 18’i yeterli beslenemiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın küresel açlık sistemine göre, 9 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’nin yüzde 18’inin yeterli beslenemediğini belirterek, halkın 65.8’inin gıda ürünlerini alırken zorlandığını, gençlerin ise dışarıda yemek yemeyi lüks olarak gördüğünü söyledi.

Saadet Partisi Edirne İl Kadın Kolları tarafından Dünya Gıda Günü ve Dünya Yoksullukla Mücadele Günü sebebiyle parti il binasında basın açıklaması düzenlendi.

“TÜRKİYE’NİN DIŞ BORÇ ÖDEMESİ İÇİN 182 MİLYAR DOLARA İHTİYACI VAR”

Merkez Bankası tarafından yayınlanan konut fiyat endeksine değinen Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, “Endekse göre; son bir yılda konut fiyatı yüzde yüz 73.8 oranında artış göstermiştir. Konut fiyatlarındaki son bir yıldaki artış konutu sadece küçük bir azınlığın erişebileceği bir meta haline getirmiştir. Ekonomi yönetimi duvara tosladı. Ancak Sayın Erdoğan hala enflasyon aşılamaz bir tehlike değil diyor Ve ekonomist olduğunu iddia ediyor. Ancak vatandaşın ümidi kesildi. Türkiye’nin en büyük birisi probleme çare aranmıyor. Müzakere edilmiyor. Makro ekonomi verilerine baktığımızda Türkiye Cumhuriyet Bankası Merkez Bankası verilerine göre önümüzdeki bir yıl içinde Türkiye’nin sadece dış borç ödemesi 182 milyar dolara ihtiyacı var. Dış ödemeleri yapabilmesi için. Ayrıca her geçen gün bozulan dış ticaret dengesi söz konusudur. Bunun için endişemiz her gün artmaktadır” dedi.

“GENÇLER DIŞARIDA YEMEK YEMEYİ LÜKS OLARAK GÖRÜYOR”

Öğrencilerimiz artık sabah kahvaltısının zeytinli poğaça yemeye mecbur bırakılıyor. Zeytinli poğaça dediklerinin içinde de zeytini ara ki bulasın. Gençlerimiz dışarıda yemek yemeyi lüks olarak görüyor. Yurtlarda karınlarını doyurmaya çalışıyordu. Ancak şimdi kaldıkları yurtlarda bile yalnızca açlıklarını bastıracak kadar yiyebilir hale geldiler. Geleceğini emanet edeceği gençlerin karnını doyuramayan iktidar şimdi ülkeyi 5 yıl daha yönetme yetkisi istiyor. 2053 ve 2071 hedeflerinden söz ediyor. Ne diyelim Allah akıl fikir versin. Aynı konuşmasında vatandaşlarımızdan biraz sabır ve biraz da fazla destek istemişlerdi kendileri. Hakikaten bu inanılacak gibi değil. İşsizliğe mi sabretmek zor? Yoksa sizin bu iktidarınıza sabretmek mi daha zor?” dedi.

“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 18’İ YETERLİ BESLENEMİYOR”

Vatandaşların temel tüketim maddelerine ulaşamıyor. Halkın yüzde 65.8’i yani her üç kişiden ikisi gıda ürünleri alırken zorlanıyor. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın küresel açlık sistemine göre 9 Haziran 2022 tarihi itibariyle Türkiye’nin yüzde 18’i yeterli beslenemiyor. İşte bu rakamlar yoksulluğu bitireceğiz diye yola çıkan bir iktidarın yoksulluğu geniş kesimlere yaydığının açık ispatıdır. Tarım üretiminde de öylesine girdi fiyatları arttı ki ciddi bir problem ortada çözülmeyi bekliyorken hükümet gıda fiyatlarına çözüm olarak 10 ülkede tarım arazisi almayı planlıyor. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun da sık sık tekrarladığı bir cümleyi burada tekrarlayalım. ‘Allah akıl fikir versin bunlara.’ Kendi ülkemizde ekilemeyen. Varlığını herkes biliyor. Ama 10 ülkede bir arazi kiralama derdine düştük. Vatandaşımızın derdine derman olabilmek için. Ülkemizin bereketli toprakları çalışan çiftçimizin elinde mahsul vermeyi beklerken iktidar yüzünü başka ülkelere dönmüş güya milletin derdine çare arıyor. Güney Amerika’da, Rusya’da taşıma suyla değirmen bile dönmezken, taşıma toprakla milletin karnını doyurabileceğini sananlar, ne çiftçinin yüzünü güldürebilir, ne de çarşı pazar fiyatların düşmesini sağlayabilir” dedi.

“UMUDUN VE GÜVENİN ADRESİ SAADET PARTİSİ”

Saadet Partisi’ne olan desteğin gün geçtikçe arttığını belirten İriş “Büyük bir memnuniyetle vatandaşlarımızın bize olan güvenini ve her geçen gün artan desteği gittiğimiz her programda, her yerde görmekteyiz. Bizim iktidarımızda asgari ücret, geçim ücreti olacak ve alınmayacaktır. Yatırımlar üretime dayalı ve lüks ülke sathında yapılarak bütün vatandaşların alım ve insanca yaşama ortamı sağlanacaktır. Bizim iktidarımıza anneler çocuklarının beslenme çantalarına ne koyacaklarını düşünmeyeceklerdir. Tarım en temel yatırım alanı kabul edilip çiftçinin üretmesinin önündeki engeller kaldırılarak gıda fiyatları minimuma çekilecek. Bunun için en elzem olan dolar, Türk lirası paritesini eşitlemek olacak ilk işimiz. Özellikle gübre, ilaç ve yan fabrikaları açarak çiftçinin girdi kalemlerini düşüreceğiz. Sahada çok net bir şekilde görülüyor ki milletimizin ve özellikle AK Parti iktidarının yanlışlarından bıkmış usanmış olan vatandaşlarımızın umudun ve güvenin adresi Saadet Partimizdir. Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmamak ve her geçen gün umudu daha da büyütmek için 7-24 çalışıyoruz. Aynı kararlılıkta da çalışmaya devam edeceğiz. Altını çizerek ifade ediyorum. Ülkemizin ihtiyacı olan politikalarımızla ve tertemiz kadrolarımızla biz sadece seçimlere değil, bugün itibariyle iktidara da hazırız” dedi

“SAADET PARTİSİ YOLSUZLUĞUN, HAKSIZLIĞIN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE’NİN TEMİNATIDIR”

Ülkenin atmosferine girdiğini ve Türkiye’yi en iyi noktalara getirmek için söz verdiklerini vurgulayan Güler İriş “Tarihi bir dönemeçteyiz. Maalesef iktidar çevresine çöreklenenler sadece yetimin malını, garip gurebanın hakkını, milletin emeğini değil, Türkiye’nin de geleceğini çalıyor açık söylüyoruz, bu iktidar gibi bir anlayış değişmedikçe, sonuç değişmeyecektir. Ve çok net görülüyor ki bu iktidar kendini değiştirmeye niyetli değil. O halde vereceğiniz oylarla iktidarı sizler değiştireceksiniz. Aynı şeyleri tekrar tekrar ederek, farklı sonuç elde edilmez. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Türkiye artık seçim atmosferine girmiştir. Bu seçimde parti kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket eden bir yönetim gelecek. Partisinin iktidar. Değil, ülkenin itibarını düşünen bir yönetim gelecek. Şahısların menfaatlerine değil, milletin ihtiyaçlarını merkeze alan bir iktidar gelecek. Bu yeni iktidarın en güçlü aktörlerinden birisi de Saadet Partisi olacaktır. Çünkü Saadet Partisi, yolsuzluğun, haksızlığın, rüşvetin olmadığı bir Türkiye’nin teminatıdır. İşte biz Saadet Partisi olarak söz veriyoruz. Üniversite mezunu Ayşeler, Mehmetler, Baharlar işsiz kalmasın. En genci olarak anılmasın istiyoruz. İnsanlarımız açlık sınırının altındayken insanca bir yaşam sürsün istiyoruz. Söz veriyoruz, iktidara geldiğimizde beton ve israf odaklı yatırım anlayışına son verecek üretim ve istihdama dayalı ekonomi politikalarını uygulayacağız. Partizanlığı ve siyasi sadakati değil, ehliyeti liyakati esas alacağız. Tek bir vatandaşımızın dahi hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğiz. Çalışanlarımızın ücretlerini ve çalışma koşullarını iyileştireceğiz. Vatandaşa tepeden bakan ve hor gören bu siyasi dile son vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.