DOLAR 32,4758 -0.04%
EURO 34,7564 -0.63%
ALTIN 2.442,420,27
BIST 9.932,912,22%
BITCOIN 20938151,25%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatan Partisi’nden iktidar atılımı

Vatan Partisi’nden iktidar atılımı

ABONE OL
13 Kasım 2021 23:00
Vatan Partisi’nden iktidar atılımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi’nin İktidar İçin Atılım Toplantıları kapsamında 81 ilde olduğu gibi Edirne İl Başkanlığı’nda da Vatan Partisi Merkez Eğitim Bürosu Başkanı Osman Bilge Kuruca’nın katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi. Yapılacak çalışmalar öncesi Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş, Vatan Partisi Merkez Eğitim Bürosu Başkanı Osman Bilge Kuruca ve Vatan Partililerin parti il binasına katılımı ile gerçekleşen toplantıda son süreçte özellikle Güneydoğu ve Türkiye’nin birçok yerinden Vatan Partisi’ne katılım sağlandığı, Vatan Partisiz üretim devrimi, ekonomik çözüm, bağımsızlık mücadelesi olmayacağı düşüncesiyle iktidar atılımı başlatıldığı ifade edildi.

“KUŞATMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Türkiye’ye saldırıları bertaraf edebileceklerini söyleyen Vatan Partisi Merkez Eğitim Bürosu Başkanı Osman Bilge Kuruca “Partimiz bütün Türkiye’de bir iktidar atılımı çalışmasına başlandı. Partimizin iktidar atılımı çalışması başlatmasının temelinde, Türkiye’nin sorunlarının sistemin içinden çözülemeyeceğinin her gün ortaya çıkmasıdır. Baktığımız zaman Türkiye’nin de dört bir yandan bir kuşatma tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuzu hepimiz görüyoruz. ABD, Ukrayna’dan başlayan, Romanya’dan, Yunanistan’dan, Doğu Akdeniz’den ve Suriye’den ülkemize silah gösteriyor. Türkiye buna karşı bütünlüklü bir strateji ile ancak direnebilir ve bütün kendisine yönelen saldırıları bertaraf edebilir ve Mavi Vatanımızı, Kıbrıs’ımızı koruyabilir. Diğer yanda ekonominin durumunu hepimiz görüyoruz. Bazı adımlar atılmakla beraber, köklü çözümlere yönelmiyor hükümet. Ekonomik istikrarsızlık büyüyor. Bu durum üretim devriminin bir gerçeklik olarak uygulanması halkın somut bir talebi haline gelmiştir” dedi.

“ABD’YE KARŞI DÜNYADA SADECE SURİYE VE TÜRKİYE SİLAH SIKMIŞTIR”

Köklü çözümlerin arifesinde olduklarının altını çizen Kuruca “Hem bağımsızlık hem bağımsızlığımızın güvence altına alınması hem de üretim devrimimizin gerçekleşmesi için vatan partisinin iktidar olması, iktidarın merkezinde bulunması kaçınılmazdır ve şarttır. Çünkü gelişmeler şunu göstermiştir, Türkiye son yıllarda ABD’ye karşı ülkemizin bütünlüğü için silahlı mücadeleye girmiştir. ABD’ye karşı Türkiye silah sıkmıştır ve bugün dünyada ABD’ye silah sıkan iki ülke var. Türkiye ve Suriye. Eğer bir ülke ABD’ye silah sıkıyorsa orada emperyalizmi, oradaki sosyal dayanakları, ekonomik dayanakları da sorgulanmaya başlar. Yani köklü çözümlerin arifesindeyiz demektir. Bir devrimin eşiğindeyiz demektir. Eğer bir ülke herhangi ABD’ye karşı silahlı mücadeleye girişmişse o ülke devrime yakın demektir” dedi.

“GÜNEYDOĞU’DAN BİNLERCE YURTTAŞ VATAN PARTİSİ’NE KATILDI”

Vatan partisiz bir çözüm olmayacağını düşünerek iktidar atılımı başlattıklarını söyleyen Kuruca “Türkiye’nin sorunlarının sistemin içinden çözülemeyeceğinin kanıtlanması Vatan Partisi’ne büyük bir yöneliş yaratmıştır. Özellikle Güneydoğu’dan bu yönelişin başladığını ve büyüdüğünü görüyoruz. Güneydoğu’dan binlerce yurttaşımız vatan partisine son aylarda katıldı. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü orası ABD emperyalizminin karıştırdığı, metanetin merkezi olan bir yerdir. ABD’nin kara gücüm dediği PKK’nın at oynattığı bir yer. Orada yeni bir yükseliş başlıyor. Ülkemizin birliği, bağımsızlığı için bir Vatan Partisi’ne büyük yöneliş başlıyor. Bunun son derece anlamlı olduğunu görüyoruz. Bu yönelişe sadece Güneydoğu’da değil Türkiye’nin birçok ilçesinde öncülerin ilinde, Vatan Partisi’ne hızla geldiğini, kaydolduğunu ve görev aldığını tespit etmek için önümüzdeki dönemde Vatan Partisiz bir çözüm olamayacağı için, Vatan Partisiz bir bağımsızlık mücadelesi olamayacağı için, Vatan Partisiz bir ekonomik çözüm olmayacağı için, üretim devrimi olmayacağı için iktidar atılımını başlatmıştır” dedi.

“TÜRKİYE DEVRİMCİ BİR SÜRECE GİRMİŞTİR”

81 ilde olduğu gibi Edirne’de de komiteler şeklinde örgütlenerek çalışmalar yapacaklarını kaydeden Kuruca “Edirne örgütümüzde de bu görevin gerektirdiği stratejiye etraflı bir şekilde yöneticilerimizle bugün değerlendireceğiz. Burada kritik nokta şudur, Türkiye devrimci bir sürece girmiştir. Türkiye tarihinde bundan önceki devrimci süreç 1911- 1922 yılı arasındadır. Yani Trablusgarp Harbi ile Büyük Taarruz arasında büyük devrimci dönem yaşadık. O devrimi dönemin sonunda bir Cumhuriyet devrimi yaptık. Türkiye yüz yıl sonra yeniden sorunların sistemi içerisinden çözülemeyeceği döneme girmiştir. Onun için sisteme karşı alternatif programı olan köklü devrimci programa sahip olan Vatan Partisi’nin yıldızı parlamıştır. Onun için iktidar atılımı diyoruz, onun için 81 ilde ve ilçelerinde de, mahallelerinde de komiteler şeklinde örgütlenmeyi önümüze bir görev olarak koyuyoruz. Türkiye’nin geleceğini de bugün sistemin belirlediği statükolar içerisinde yer alan, sistemin ölçümleri içinde yer alan partilerin olması zor gözüküyor. Ama sisteme karşı çıkan aynı Müdafaa-i Hukuk cemiyetleri gibi, Atatürk’ün partisi gibi sistemi değiştirecek partinin hızla toplumun etrafında birleştiğini görüyoruz. İktidar atılımı çalışmamızın esası budur”dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.