DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057296-0,87%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazgan, Meriç Santralinde incelemelerde bulundu

Yazgan, Meriç Santralinde incelemelerde bulundu

ABONE OL
3 Ağustos 2023 13:56
Yazgan, Meriç Santralinde incelemelerde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Meriç Nehri üzerinde elektrik üretimi için yapımı devam eden “Arşimet Burgu Türbinli Hidroelektrik Santrali”nde incelemelerde bulundu. CHP’li Yazgan inceleme sonucunu sosyal medya platformları üzerinden video mesaj olarak duyurdu. Yazgan, “Edirne Meriç Nehri üzerine yapılan lastik savaklı hidroelektrik santralinde incelemeler gerçekleştirdik. Son zamanlarda meydana gelen aksaklıkların sebepleri ve çözümleri ile ilgili valilik yetkililerimizden bilgi aldık. Misafirperverliklerinden ötürü hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Konunun takipçisi olduklarını ve en kısa zamanda yazılı soru önergesi verip konuyu meclis gündemine taşıyacağını belirten Yazgan, Bakanlığın cevabını da cevap gelir gelmez kamuoyu ile paylaşacağını aktardı. CHP’li Yazgan, video mesajında şu an kullanılamayan lastik savaklı elektrik üretim tesisine dair şunları söyledi;

“Bildiğiniz üzere, basına da yansıdığı gibi hidroelektrik santrali bugünlerde kullanılamıyor. Lastik savaklar indirilmiş durumda. Sağ olsun, valilik yetkililerimiz bizi gezdirdiler ve bütün sistemi gördük. Herkesin bilmesi ve görmesi için buradayız. Şu anda projenin valiliğe teslimi yapılmadığı için araştırmalar devam ediyor. Yapan firma bunların yeniden düzeltilebilmesi için sorumluluk altına alınacak. Burada vatandaşımızın, hemşerilerimizin bir zararı olmayacağına dair bilgiler aldık ve bunun takipçisi olacağız. En yakın zamanda da mecliste konu ile ilgili araştırma önergesi vererek gündeme getireceğiz. Şehrimiz için hayırlı işler olmasını diliyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.