DOLAR 32,3692 -0.35%
EURO 34,7088 -0.3%
ALTIN 2.391,04-1,29
BIST 10.168,721,22%
BITCOIN 18695411,20%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ankara’dan Eli Boş Dönmek Yok

ABONE OL
9 Eylül 2021 16:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yıllarda Uzunköprü’den 70 kişiye yakın bir grupla Ankara’ya gidip yatırımlar için zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştük.

Çakmak barajı, Alternatif yeni köprü, Eskiköy sınır kapısı,

Tarihi köprümüzün restore edilmesi, Ergene kirliliği,

4 yıllık yüksek okul gibi ciddi sorunlarımızı anlatmıştık.

Yanılmıyorsam yıl 2006 idi. Bu ziyaretimizin üzerinden neredeyse 15 yıl geçti. Merak edenleriniz olabilir, bu yatırımlardan ne kadarını ilçe kazandırdınız diye.

Çakmak barajı ihale edildi. 2020 yılında bitecekti ancak % 25’lik kısmı tamamlandı.

Alternatif yeni köprümüz ve duble yollarımız oldu.

Eskiköy sınır kapımız açılmadı ama Yunanistan’ın istediği tüm resmi izinleri çıkarttık. Yunan yetkililerin keyfinin gelmesini bekliyoruz.

Tarihi köprümüzün restore işlemleri geçen ay başladı.

Ergene kirliliği için bir eylem planı oluşturuldu. Projenin önümüzdeki yıl tamamen tamamlanacağı söyleniyor.

4 yıllık yüksek okulumuzu hizmete açtık.

Yani biz Ankara’dan boş gelmedik. Ankara’ya gidecek olan arkadaşlarımızın da boş gelmeyeceklerine inanıyorum,

Zamanın Maliye bakanı Edirneli rahmetli Kemal Unakıtan’ın bakanlık binasına 70 kişi birden yürüyerek gittik.

İnanın bakanlığın tüm camlarından çalışanlar bize bakıyorlardı. Ben 1994 yılından beri düzenli olarak meclise her ay giderdim. 270 kişilik heyetleri bile gördüm. Edirne grubuna baktıkları gibi kimseye bakmadılar. Çalışan üst düzey memurların bize olan ilgisini görmeniz lazımdı. O gün kendime neden bizde Anadolu insanı gibi bu ziyaretleri sık sık yapmıyoruz demiştim.

Neyse biz gelelim 2021 yılına. Geçtiğimiz hafta çalışkan ve başarılı kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprülülerden oluşacak bir heyetle Ankara’ya gidileceğini, Çakmak barajının birinci kısmının tamamen bitirilmesi, ikinci kısım için ek ödenekler çıkartılması için 2022 yılı bütçesine ek ödenek isteneceğini söyledi.

Benim Ankara tecrübelerime göre Eylül ayının ilk haftasında Maliye Bakanlığı bürokratları bütçeyi bağlıyorlar. Aradım, sordum. Bütçe bağlanmış. Ne yapmaya Ankara’ya gidilecek diyenleriniz varsa biraz sabredin. Bürokratlar bütçeyi bağladıktan sonra Ekim ayında bütçe komisyonu bunları masaya yatırır ve tartışmaya açar. Hükümet ve muhalefet üyeleri işin ivediliklerine göre görüşler sunar.. İşte biz bu Ankara ziyaretinde öyle güçlü bir bağlantı bulmalıyız ki bağlanan bütçeyi komisyonda delelim. Kendi lehimize döndürelim.

Ha buda olmazsa Kasım ayında mecliste görüşmeler yapılacak.

Fasıla değişikliği ile yine bu projemize ek kaynak çıkarabiliriz.

Bunları yapmak için “BİZ” olmak yeterli. Siyasi görüşlerimiz Uzunköprü politikasının önüne geçmesin. Biz neyi, kimden, nasıl isteyeceğimizi bilelim. 2006 yılında başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı. Bizler o gün kendisi ile bir saate yakın, bire bir görüşmüştük. Yine böyle bir fırsat yakalar mıyız bilemem, ama mutlaka böyle birilerini bulmalıyız. AK Parti Milletvekilimiz Fatma Aksal, AK Parti İl Başkanı Belgin İba bizlere böyle bir randevu alabilir. Muhalefet Milletvekillerini ve ilçe başkanlarını da yanımıza almayı unutmayalım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.