DOLAR 32,3699 -0.35%
EURO 34,6723 -0.41%
ALTIN 2.381,03-1,70
BIST 10.194,111,48%
BITCOIN 18886781,24%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Çok Sıkıldım

ABONE OL
12 Ekim 2023 14:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkede seçimler yeni bitmiş, yerel seçimlere sayılı günler kala televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada devamlı CHP konuşuluyor.

AK Partinin işine öyle bir geliyor ki bu konuşmalar para verseler bu kadar kar edemez.

Öncelikle şunu söyleyeyim; Ben çok sıkıldım artık CHP içindeki bu “muhab-bet”ten. Partililer ve CHP’nin medya silahşorları şerbetli. Onlar adeta tartış-malardan, kavgalardan besleniyorlar.

Ama bu iş o kadar uzadı ve iki taraf da öyle birbirine girdi ki artık herkeste “bitse de gitsek” havası oluştu.

Kim kazanacaksa kazansın da önümüze baksak diyoruz.

Örgüt içi hesaplaşmalarda, ilçelere varıncaya dek her kongrede, öncesinde ve sonrasında kendilerini yeniden şarj eden taraftarlar ise hiç pes edecek gibi değil. Kısacası alacakaranlık kuşağı gibi.

Daha neler var acaba?

İlçe kongrelerinde dolarların ve para destelerinin havalarda uçtuğunu söyle-yenlere inanmak istemiyoruz ama öyle şeyler anlatılıyor ki dehşete düşüyoruz.

Neyse beklenen İstanbul İl Başkanlığı seçimleri bitti. İmamoğlu’nun desteklediği değişimciler grubunun adayı Özgür Çelik kazandı. Şimdi CHP’de Büyük Kurultay’da hesaplar yeniden yapılacak. Bekleyip göreceğiz…

★★★

Birazda iktidar partisine gelelim. Cumhur ittifakı yeni bir anayasa için kolları sıvadı. Yeni anayasada ne olacak? şimdilik belli değil. Anayasanın ilk dört maddesini dokunamayan sayın Erdoğan’ın neyi değiştireceği Ankara kulislerinde konuşuluyor.

Bana yakın olan siyasetçi arkadaşlarım Erdoğan’ın seçilme barajını %50+1’den %40+1’e düşürün dediğini ve bir aday en fazla 3 kez seçilebilir ibaresinin mutlaka konulmasını istediğini öğrendim. Yalan doğru bilemem. Birde aynı arkadaşlar Erdoğan’ın “siz bu iki maddeyi anayasaya koyun, diğer kanunları verin muhalefete istediği gibi anayasa yapsın” muhabbeti var.

Bana göre Erdoğan’ın Anayasayı değiştirmek değil, gündemi değiştirmek gibi bir derdi var sanırım. Çünkü mevcut anayasada yapamadığı bir şey yok! dilediği her şeyi yapabiliyor.

Neticede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Erdoğan’ın varlığı üzerine kurulmuş bir sistem. Belki de Erdoğan bu sistemden çıkınca sorunlu hale gelir diye sakınıyordur.

Yeni Anayasa tartışmaları sırasında iktidar Erdoğan’ın bir süre daha sistemde kalmasını sağlayacak bir arayışa girecek ve bununla ilgili düzenlemeleri mutlaka tartışacaktır.

Bu arada enflasyonu, emekliyi, çiftçiyi, esnafı tartışamayacağımıza göre ne olacak bu CHP, ne olacak yeni Anayasa deyip sakız çiğneyip duracağız.

Erdoğan bu işi vallahi de biliyor,

billahi de biliyor.

Allah ömür verdiği sürece o koltukta oturmaya devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.