DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046912-2,69%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enerjimi kaybettim

ABONE OL
12 Temmuz 2021 12:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün sıcak da olsa çarşıda biraz dolaştım. Selamlaştığımız dostlar bana “Ne oldu. Moralin mi bozuk” diye sordular” Moralimin bozuk olmadığını biliyorum. Neden bana böyle diyorlar? Sonra gazeteye gelip düşündüm. Geçen haftalarda da bana aynı sözler söylenmişti. Bozuk olan tek gerçek enerjimin olmaması diye düşünüyorum. Son 10 yıldır enerjimi hep aynı noktaya odakladığım için artık bende enerji kalmadı. Maaşını almayan Bulgar polisi gibi surat ifadem oldu. Beni onun için morali bozuk gibi görüyorlar.

*****

Köşe yazısı yazmak bile içimden gelmiyor inanın. En son Mayıs ayının sonunda yazı yazmıştım. Bunun için sizlerden de özür diliyorum. İnşallah kabul edersiniz.

Sevgili kardeşim İlker’de neden yazı yazmıyorsun? Abi diye hep sorar. Nasıl yazıyım bilemiyorum. Antalya’nın ilçesinde iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan anne ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmasına hep beraber üzüldük.

Şimdi sıkı durun. Bu haberi yapan gazeteci hala tutuklu ve cezaevinde. Olacak şey mi bu? Haberi yapan gazeteciyi tutuklayacaksın, istismarda bulunan kişiyi serbest bırakacaksın. Pes doğrusu.

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

***** 

Emekli maaşlarına %7  elektriğe %15 zam. Kağıda, baskıya, davetiyeye %35 zam.

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

***** 

Matbaada bir kaşe yapıyoruz. Fiyatı 40 tl. İşyerleri bu kaşeyi kaybedene kadar, veya değişiklik yapana kadar kullanıyor. En kısa süresi en az 20 yıl. Bir porsiyon köfte, ciğer, döner de 35 tl. Arabanın kış lastiğini değiştirdim 100 tl. Eskiden bir kaşe yaptığımız zaman en az 4 porsiyon köfte parası tutardı. Bizler çok mu para kazanırdık. Hayır. Bazı işlerin tercihi ve kar payları çok düştü. Yeme içme sektörü ise bunun tam tersi. Girdileri yüksek olduğu için bizim işler ile mukayese edemiyoruz. Onun için yaşımızda geldi. Usul usul bu işleri bırakacağız.

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

*****

Geçtiğimiz ay bir hafta yurt dışındaydım. İnanın telefonum ile hiç görüşme yapmadım. Gittiğim yerlerde wifi’ye bağlanarak görüştüm. 8 günde 8 defa konuşmuşumdur. Dün fatura ödemeye gittim 729 tl. İnsaf.

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

*****

Geçtiğimiz akşam saat 20 sıralarında elektrik faturasını yazmaya geldiler. Elektriğe zam geldiği gün saat 20’de fatura yazılıyor. Tabi ki yeni fiyattan.

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

*****

Pandemiden dolayı 15 aydır kimsenin iş güç düşündüğü yok. Can derdine düştük. Bir çok sevdiğimizi kaybettik. Koronaya yakalandık. Şimdi bol bol aşılar oluyoruz. İnşallah 1 Temmuz açılmasından sonra hasta sayılarımızda çoğalmalar olmaz. Eğer olursa vay halimize. Bunları düşünmek beni yoruyor. İşçi çalıştıran, sigorta ödeyen, maaş ödeyen, vergi ödeyen, kira ödeyen iş yerlerinin aldığı ekonomik yara beni kahrediyor.

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

***** 

1978 yılından bu yana siyasetle uğraştım. 2007’de aktif siyasete ara verdim. Bana yıllar önce bir hükümet kurulacak 20 sene aralıksız iktidar olacak deseler bütün servetime iddiaya girerdim. İktidar, ülkenin yarısına iyi geliyor ki 20 yıldır idarenin başında. Peki muhalefet neden iyi bir politika üretmiyor, daha güvenilecek bir lider bulamıyor?

Bunları düşününce

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

*****

Çiftlik bank diye hayali bir şirket kuran tosuncuk, Brezilyada konsolosluğa teslim oldu. Beni Türk adaleti yargılasın diyor. 500 milyon tl. para dolandıran bu şahsın çok kısa bir hapis yatıp serbest kalacağı söyleniyor. Dolandırdığı paralar ile bitcoin aldığı, parayı 60 katına çıkardığı iddia ediliyor. Yedi içti, gezdi. Lüks yaşadı. Hala bitmeyen bir parası varmış. Veya da tamamen bitmiş. Bizim gibi insanların 60 yılda birikimi ne oluyor. Bir ev, bir yazlık, bir araba. Oda becerip yapabilirsen. Tosuncuk gelip dolandırıyor, senin 60 yılda göremeyeceğin güzellikleri 60 günde görüyor. Ben bunlarla uğraşarak kafayı yiyeceğim.

Hadi sizin enerjiniz düşmesinde göreyim…

Herkese içindeki iyilik kadar iyi bir hayat diliyorum..

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.