DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062519-0,55%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAFTANIN ANALİZİ

ABONE OL
2 Ağustos 2023 12:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’ye yönelik umutsuzluk

Türkiye’yi tehdit ediyor

CHP yönetiminin akıl almaz izansızlıkları ve parti içi muhalefetin kripto tutumu, yaşanan çalkantılar parti tabanında büyük umutsuzluğa ve güvensizliğe sebep oluyor. Parti içi değerler sistemi tamamen altüst olurken siyasete olan inanç CHP tabanında artık anlamını kaybetti. Hele hele Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokol…

Günlerdir CHP’de olan bitenleri ibretle izliyoruz.

Partideki çalkantıları, kimi belediye başkanlarının parti genel merkezine şehirlerarası yürüyüş yapıp koltuk fırlatmalarını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun paralel genel başkan gibi parti ileri gelenlerini etrafına toplayıp illegal zoom toplantıları yapmasını ve bunu da pişkin pişkin, “Zaten gizli değildi ki bugüne kadar 200 toplantı yaptık böyle” diye özrü kabahatinden büyük açıklamalarını, CHP’nin Halk TV ile olan yüz milyonlarca liralık sözleşmesini feshettiğini ve böylece “tarafsız yayıncılık” iddiasındaki yayın kuruluşunun aslında bir parti organı olduğunu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları ile yaptığı toplantıda “Gel seninle dışarıda görüşelim” tehditlerinin havada uçuştuğunu…

Türkiye’de siyasetin omurgasını oluşturan birkaç partiden biri olan CHP’de yaşanan çözülme toparlanamazsa, ortaya çıkacak ırkçı ya da başka ideolojik yapılanmalara ilgi giderek büyür ve yeni mecralara yol açılır.

Kısaca AK Parti ve iktidar medyası, CHP’de yaşananlara “Daha beter olsunlar” gözüyle bakmaktan vazgeçmeli, çünkü ana akım bozulduğunda bunun yan etkilerinin tüm Türkiye’ye sirayet edeceğini şimdiden öngörmek gerekir.

2002’den sonra bu ülkenin yaşadıkları da az buz şeyler değildi ama en azından bir siyasi istikrar vardı. Halen var. Seçimler yapıldı, kazanan parti hükümet etmeye devam etti. Şimdi birtakım açık yaraları kaşıyarak ve kanatarak kaos atmosferini körüklemeye azimli projeler ortaya çıktı.

Kimler olduğunu siz de açık seçik görüyorsunuz.

Bu yüzden CHP’ye de istikrar gelmeli. Proje isimlerle değil ama.

★★★

Kemal Bey meğer kediye ciğer emanet etmiş

Geçtiğimiz hafta İBB başkanının CHP’liler ile giz gizli yaptığı toplantı basına sızdı ve ortalık birden karıştı.

krem İmamoğlu başkanlığındaki zoom toplantısı. Katılanların hepsi CHP’nin ense kulak yerinde isimler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun parlamentoya veda konuşmasında salya sümük ağlayan Grup Başkan Vekili Özgür Özel mi dersiniz, Gökhan Günaydın mı, Engin Altay mı, Bülent Tezcan mı? Hepsi sıra sıra dizili. Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhalde basireti bağlandığı için teşkilattan sorumlu Genel Başkan Danışmanı olarak tayin ettiği Engin Özkoç’un da onlarla birlikte olduğunu öğreniyoruz. Kemal Bey kediye ciğer emanet etmiş yani. Diğerleri; Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Selin Sayek Böke, Hakkı Süha Okay, Muharrem Erkek, Gökhan Zeybek, Yaşar Seymen, Sevgi kılıç, Pınar Uzun, Turan Aydoğan , Ahmet Hakan Uyanık…

İmamoğlu’nun amiri pozisyonunda olanlar onun memuru gibi sıraya geçip “arz ediyorlar” hürmetlerini eksik etmeyerek… Artık AKSİYON alacaklarmış. İmza toplayıp partiyi olağanüstü kurultaya götürecek yolların taşlarını döşüyorlar. Parti Meclisi’ni toplantıya çağırmak için 13 imza yetiyormuş. Onu, hatta fazlasını toplamışlar.

Kısacası Kemal bey partinin tüm ciğerlerini kedilere teslim etmiş. Etmemiş mi?

★★★

NEDEN 201. TOPLANTI BASINA SIZDIRILDI

Evet, Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine geçebilecek en önemli isim. Sebebi şu açıklamada saklı:

“Hiçbir gizli tarafı yok. Partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileri ile konuşuyoruz. Bizim böyle 200’e yakın toplantımız olmuştur, konuşulan mevzular partinin mevzularıdır, onları masalarda konuşacağız… Partimizin içindeki mevzuları partimizin içinde tabii ki çekinmeden konuşacağız…”

Çok enteresan. Madem açıktı neden bugüne kadar 200 gizli toplantı yaptınız? Neden kimsenin haberi olmadı bundan? Madem açıktı neden “sızdırmadan” bahsediyorsunuz.

Soru çok, ama siz İmamoğlu’nun kişilik özelliği hakkında ne demek istediğimi anladınız sanırım; PİŞKİNLİK… Bu konuda Kemal Bey’le yarışabilecek ve hatta ona bu konuda eline su döktürebilecek tek kişi İmamoğlu.

Çünkü şu anda CHP genel yönetimine ve başkanlık katına hâkim olan ideoloji, pişkinlikle birlikte; yalan, iftira, çarpıtma, sızdırma, kasetçilik, linçleme, itibarsızlaştırma… CHP Genel Merkezi’nin kontrolündeki trol ordusunun Muharrem İnce’yi FETÖ’cülerin iftiraları ve montajlanmış kasetleriyle nasıl adaylıktan çekilmeye mecbur bıraktıkları unutulur gibi değildi mesela.

Şu anda bütün katılan isimlerin tamamı Ekrem İmamoğlu’nun etrafında konsolide edilmek üzere teşhir edilmiş oldular. Artık kaçarları yok, açık ve net bir mücadeleye girmek zorundalar.

Kısaca bu SIZDIRMA KASET EKREM İMAMOĞLU’NUN İŞİNE YARADI, çünkü onunla birlikte ismi çıkanlar artık damgalandılar. Ya hep ya hiç diyecekler mecburen. Kısacası Ekrem İmamoğlu bu sızdırma işini kendisi mi yapmıştır sorusunun cevabını buradan veremiyorum. FETÖ’nün yapma ihtimali yukarıdaki sebeplerle çok muhtemel.

Peki İmamoğlu’na yaramış mıdır? Evet, hem de fena halde.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun işi bundan sonra biraz zor gözükse de Kemal Bey onları tek ayak üstünde halleder.

★★★

SEÇİMLER CEPTE DEĞİL!

AK ve İYİ Parti gaflete kapılmasın

2014 Mart ayında yerel seçimleri yapacağız. Şimdi CHP’deki dağınıklık başta AK Parti’yi ve İYİ Parti’yi heyecanlandırıyor. Şimdi 14 Mayıs günü yapılan genel seçimlere gidelim.

Millet ittifakı seçim öncesinde nasıl olsa ‘Hayat pahalılığı AK Parti’yi götürür bizi getirir’ dedi. Ama yanıldı. Şimdi aynı duruma AK ve İYİ parti düşüyor. Nasıl olsa CHP dağınık biz Uzunköprü, Edirne, Keşan bütün ilçe belediyelerini kazanırız diyor. Bence tamamen yanılıyorlar. AK partinin oturmuş bir oyu var. İYİ parti hala konjektörden dolayı az da olsa şansı var. Ancak kazanması çok muhtemel bir adayla başarılı olabilir. CHP’nin de kazanabilecek kadar oyu hala mevcut. Bu seçim başka yerel seçimlerine benzemeyecek. Matematik hesapları herkesi yanıltacak. Çok sürprizler var çooookkkk…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.