DOLAR 32,4048 0.13%
EURO 34,8033 0.02%
ALTIN 2.403,100,27
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19299443,56%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAYATA BAĞLANMAK İÇİN SEVİN

HAYATA BAĞLANMAK İÇİN SEVİN

ABONE OL
19 Şubat 2024 11:38
HAYATA BAĞLANMAK İÇİN SEVİN
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yine hatırlatma, önemine dikkat çekme günlerinden biri daha geldi geçti.

Sevdiklerini yanaklarından öpüp “seni seviyorum” cümlesini fısıldama fırsatı bulanlara ne mutlu; şükür sebebi…

Sevgi neydi? Evet, emekti ama bence; sevgi sahip çıkan dost sıcak insan eli.

Sevgi iyilikti…

Bunu bir kez daha anladığım Tomurcuk Vakfı ile etkinliğe vesile olan Gönüllüevimizin yönetimine teşekkür ediyor, ebeveyn ve çalışanlarına güç diliyorum.

Bu yıl Feneryolu Gönüllüevi ile Tomurcuk Vakfının Atölye21 ziyaretine katılsam da; 14 Şubat denince öncelikle aklımıza karşı cinslerin çekim gücü olan aşk geliyor. Çekim yerini Publilius Syrus tanımlamış:“Aşk tıpkı gözyaşı gibi gözden doğar, yüreğe düşer.”

Aslında bu günün anlamı-özsuyu, canlı cansız her şeye duymamız gereken hissi hatırlatmak, benimsetmek. Dünya daha yaşanılır olacak böylece. Savaşların olmadığını, kin nefret kıskançlık gaddarlık duygularının köreldiğini düşünün; cennette yaşıyor olmaz mıyız?

Aşk evlilikle taçlanınca mutlu son deriz oysa süreç devam etmektedir. Joseph Roux hatırlatsın:”Aşk nedir? Bir bedende iki ruh. Peki, ya dostluk? İki bedende bir ruh.” Sadece evlilik olsa aşk biter tabii… Hamuruna sevgi saygı da girerse tadı sonsuza kadar aşk olur. Bunun için önceliğimiz dost olmak olmalı. Gözlerine bakınca günün yılların yorgunluğunu unutabilmeli insan. Teni kadar yüreğine dokunmak için her fırsatı değerlendirmeli. Aklına hep “iyi ki var” dedirtmeli. Özetle âşık olduğunuz kişi matruşka gibi olmalı açtıkça içinden insan çıkmalı…

Ha bu arada Wolfgang Von Goethe gibi “Seni seviyorsam bundan sana ne?” demeyin, onun da bundan haberi olsun; uyanırken-uyumazdan önce aralığında “seni seviyorum” demekten çekinmeyin.

Aşk için favori sözümü Erich Fromm söylemiş:

Yeniyetme aşk, “Seni seviyorum, çünkü sana ihtiyacım var” der. Olgun aşk ise, “Sana ihtiyacım var, çünkü seni seviyorum” der.

Sophokles’e inanın sevmekten korkmayın:

“Bizi hayatın tüm yükleri ve acılarından arındıran bir tek sözcük vardır: Aşk.”

Sevin ama; otu,

Sevin ama; bencillik ve megalomaniye kaçmamak şartıyla kendinizi,

Sevin; sevmek sizi hayata bağlar…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.