DOLAR 32,5269 0.31%
EURO 34,8937 0.69%
ALTIN 2.422,351,79
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1866473-3,48%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meral Akşener Trakya’daki gücünü kaybediyor

Meral Akşener Trakya’daki gücünü kaybediyor

ABONE OL
24 Kasım 2023 14:20
Meral Akşener Trakya’daki gücünü kaybediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKŞER’İN SON GÖREVİ CHP’YE BELEDİYELERİ KAYBETTİRMEK Mİ?

İYİ niyetlerle İYİ insanların çoğunlukta bulunduğu İYİ partinin genel başkanı Meral Akşer’in ne yapmaya çalıştığı artık yavaş yavaş belli olmaya başladı. İYİ PARTİ Kurucusu ve İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray, İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener hakkında çok önemli bir açıklama yaptı. Yenilir yutulur değil bu açıklamalar. İşin ilginç tarafı ne bir tekzip, ne bir yalanma gelmedi.

Meral Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasının ardından “Ben devlete karşı son görevimi yaptım” dediğini aktaran Çıray, “Üstelik bu sözlerin edildiği toplantı gizli değildi” ifadesini kullanarak şahitlerde var dedi.

Son genel seçim öncesi İYİ partide aralıklı 7-8 gün geçirdim. O zaman şu kanıya varmıştım. Bu partinin parti olması için çok fırın ekmek yemesi lazım. Düşüncelerim beni yanıltsın isterdim. Ama malesef yine haklı çıktım.

KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANMASINDAN KORKUYORDU

Meral Akşener masadan önce kalttı sonra oturdu. Ben ogün bizim balkanların kızı ne yapıyor. Galiba seçimi kazanmaktan korkuyor dedim. Bak burada yanılmışım. Çünkü kendisi Kılıçdaroğlu’nun kazanmasından korkuyormuş. Demek ki seçim süresince yaptığı tüm hatalara rağmen Kılıçdaroğlunun seçimi kazanacağını görmüş masadan kalkarak “Ben devlete karşı son görevimi yaptım” demiş. Evet Akşener’in oturup kalkması Cumhur ittifakına tam 5 puan kazandırdı. Kısacası “devlet” olarak gördüğü AK Parti ve MHP’nin isteğini de yerine getirerek görevini tamamlamış oldu.

ŞİMDİKİ GÖREVİ NE?

Yerel seçimlere sayılı günler kala paramparça olmaya çalışan İYİ partide “masayı devirmek” Akşener’in son görevi değilmiş… Akşener’e “başka görevler de tevdi edilmiş…’’

Görünen o ki; Akşener şimdi diğer görevlerini yerine getiriyor. Herkes işine baksın diyor. Veya başka bir deyimle kendi eliyle büyüttüğü İYİ Parti’yi tasviye ediyor.

Akşener, masaya yeniden dönmesi için çaba gösteren tüm isimleri sırasıyla etkisiz hale getirdi ve partiden uzaklaştırdı.

Bu yetmezmiş gibi “CHP ile yerel seçimde ittifak yapmalıyız’’ diyen İYİ PARTİLİ isimler türlü türlü iftiralara maruz kalıp kendilerini aklamaya çalışıyorlar.

Önümüzdeki günlerde Anayasa değişikliği yapılacak. Cumhur ittifakına milletvekili gerekiyor. İYİ parti açık açık destek veremeyeceği için milletvekilleri istifa ediyor diyenleri de duyuyorum. Nereden duyuyorsun derseniz rahmetli Evren Bulut beni Ankara’da bir çok önemli insanlarla tanıştırmıştı. Onlardan duyuyorum.

YENİ GÖREV NE?

Akşener’in CHP kurultayı öncesi, yakın çevresine “Kılıçdaroğlu’ndan hesabımı soracağım, göreceksiniz CHP’yi darmadağın edeceğim” dediğini TV’lerde de konuştular, bende dostlarımdan öğrendim.

Benim merak ettiğim Akşener bu sözleri öfkeyle mi? görevi gereği mi söylüyor?

Hani demiş ya “Ben devlete karşı son görevimi yaptım” işte onun için böyle düşünüyorum.

Sözün özü: Büyük umutlarla kurulan İYİ PARTİ, Meral Akşener’in gizli ajandasının ve günlük ruh halinin kurbanı oluyor.

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile iletişimini tamamen kopardı. Akşener’in İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecindeki tutumuna öfkeli olduğu ve İmamoğlu hakkında çok sert ifadeler kullandığı biliniyoruz. Bakmayın siz o televizyonlarda şirin şirin göründüklerine. Akşener hem İstanbul’u, hem Ankara’yı hem İzmir’i yani CHP’li tüm belediyeleri AK partiye kazandırmak için mücadelesini, pardon görevi kanının son damlasına kadar yapacak.

“Yerel seçimde CHP ile ittifak yapmalıyız. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun karşısına aday çıkarmak doğru değil” diyenleri tasfiye eden Akşener, her yerde aday çıkararak hem belediyeleri AK Parti’ye hediye etmek hem de CHP’yi başarısızlığa uğratarak son görevlerini yerine getirip kenara çekilmek istiyor.

İTTİFAK DEĞİL SEÇMEN DESTEĞİ

CHP’nin son kurultayında Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi küskün olan, sandığa gitmem diyen seçmenlerde büyük bir kırılma yarattı. Daha önceki yazımda ;
CHP partisine küsmez, ayrılmaz, kızar, öfkelenir, eleştirir. İkilem, bugünkü yönetimiyle seçimi kazanmaktadır. Seçimde engel partinin yönetim ve ikili oynayanlarıdır. demiştim. Bugün ne kadar doğru tespit yaptığımı gördüm.

Benim görüşüm partiler kendi aralarında ne kadar ittifak yaparsa yapsın. Seçmen bunu benimserse ittifak kazanır. benimsemezse çocuk ölü doğar. Akşener ne kadar bu oyunu bozmaya devam ederse etsin. Eğer İYİ partiye oy vermiş seçmen bunu hissederse gider istediği bir partiye oy verir. Ben bu yazıyı 18 Kasım günü kaleme aldım. Bakalım yayınlana kadar neler değişecek.

★★★

CHP’de adaylar örgüt denetiminde ön seçimle belirlenecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan örgüt denetiminde yapılacak ön seçimi tam desteklerken, Uzunköprü belediye Başkanı Özlem Becan benim için farketmez diyerek önseçim önerisini desteklediğini öngörüyoruz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “‘Özgür Özel ön seçimden vazgeçti’ diyorlar, kesinlikle doğru değil. Bir, milletvekili seçimlerinde kayıtsız şartsız ön seçim var. İki, belediye seçimlerinde mutlaka mevcut belediye başkanlarımızı anket ile ölçeceğiz. Mevcut belediye başkanımız halkın gönlündeyse aday göstereceğiz. Halkın gönlünde değilse o zaman yerine aday belirleyeceğiz. Aday belirlemekte en çok kullanacağımız yöntem, örgüt denetiminde ön seçim olacak” dedi.

Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adaylarının ön seçimle belirlenip belirlenmeyeceği tartışmalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Eğer örgütümüz, ‘Burada ön seçim yapmayalım; tek bir aday var’ derse örneğin Manisa’nın Alaşehir’de demişlerdi ki, bu diş hekimi arkadaşımızı ikna edersek kazanırız…Böyle örnekler dışında örgütümüz, çoklu yarış derse mutlaka sandık koyacağız. Ön seçim, kanunda 48 gün kala adayı belirliyor. Ben bu kadar geç bir aday tanıtımı sıkıntı olur, örgütümüze güveneceğiz derken örgüt denetiminde ön seçim yapacağımızı söyledim. Hakim denetiminde ön seçim 45 günlük bir çalışma imkanı veriyor. Diyelim ki, Aralık ayı içinde örgüt denetiminde sandığı koyacağız. Sandıktan kim çıkarsa onu da adaylaştıracağız. Mevcut belediye başkanlarımızda anket, yenilerinde örgütümüz başka bir talepte bulunmuyorsa mutlaka örgüt denetiminde, sonucuna uyacağımız önseçim olacak. “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.