DOLAR 32,2972 -0.61%
EURO 34,7290 -0.38%
ALTIN 2.411,33-0,45
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1860025-4,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhalefet olup, para kazanılır mı?

ABONE OL
23 Eylül 2021 13:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhalefette kalıp para kazanmak bugüne kadar hiç aklıma gelmeyen bir konuydu. Çünkü iktidarda olursun bir makama, mevkiye gelirsin gelsin ihaleler, gelsin paralar.

Bunu anlamak çok kolay. Atalarımız boşuna “bal tutan parmağını yalar” dememiş.

Peki gelelim şimdi musluğun başında olmadan, musluğun başındakilere kafa tutup, muhalefet yapıp para kazananlara. Acaba iktidar nimetlerinin dışında köşeyi dönen var mıdır?

İsim vermek istemiyorum sizlere. Yazının içerisinden sizler onları bulursunuz. Düşünün bir kere onlarca gazete var ama bir gazete hükümete muhalefet edince ülkenin en çok satan gazetesi oluyor. Yine bazı yazar arkadaşların bu gibi gazeteleri ve televizyonları kullanarak muhalefet yaptığını biliyorsunuz. Dünyanın kitabını yazıp, imza günlerine katılıyorlar. Kazançlarına kazanç katıyorlar.

Köşe dönmek isteyenler için iktidar olmak ile muhalefette kalmak kardeş gibi bir şey olmuş. Kafasına şöhret ve para kazanmayı koymuş kişiler iktidarda olsun, muhalefette olsun hep kazanıyor. Bu düzen sadece bizim ülkemizde değil. Dünyanın her yerinde incelersek görürüz. Ölmüşükte haberimiz yok. Ben niye gazeteci ve gazeteleri örnek verdim. 40 yılı aşkın bu işi aralıksız yaptığım için. Yoksa bu meslekler dışında onlarca örnekler daha çıkarabiliriz. Bizim gibi insanlar küçük ilçe ve illerde ne kadar muhalefet yapsa ne kadar iktidara yalakalık yapsa bir arpa boyu yol gider. O da erbapsa.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Gazetemizde iki hafta önce Çöpköy kavşağını haber yaptık. Buraya köprülü kavşak önerisinde bulunduk. Siyasilerimizin dışında birçok kesimden olumlu sözler aldım. Yeni terminalin devreye girmesi ile bu kavşağın önemi daha da artacak. Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok sanırım. Keşan ilçesinde köprülü kavşaklar hizmete girdiğinden beri kazalarda çok azalma oldu. (İlk anda trafik ışıklarına dikkat etmeyen şoförler kaza yapmışlardı.) Küçük bir ayarlama ile sorun çözüldü. Yeni devlet hastanemizin de diğer ışıklı kavşağa yapıldığını göz önüne alırsak buraya da bir köprülü kavşak gerekecek.

Bizler kamusal görevimizi yerine getirerek bu konuyu haber yaptık. Şimdi sıra siyasilerimizde. Onlar isteyecek mühendisler işin doğrusunu yapacaklar.

KAYMAKAM BEY’İ KUTLUYORUM

Çiftlik köy ve Salarlı arasındaki tarla yolu nihayet bitti. Pazartesi günü bu yol açılarak, tarihi köprümüz trafiğe kapatıldı. Yıllar önce ilçe ticaretine katkıda bulunacağı için gündeme gelen 3 km’lik bu yol Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan’ın girişimleri ile sonuçlandı. Hükümet temsilcilerini, siyasilerimizi, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çünkü bütün ticaretini köprü başına kurulmuş olan Uzunköprü’de alternatif köprü ve yol yapılmasa ekonomisi ne kadar etkilenecekti bilemiyorum. Kış aylarının bazı günlerinde tarla yolu kullanılamayacak belki. Yine de Meriç ve etrafındaki köyler için tercih edilen bir yol olacağını biliyoruz.

Bu yol olmasa sürücüler en az 5 km. dolanarak ilçe merkezine gelebilecekti.

ARA ELEMAN YETİŞTİRELİM

Sanayi sitelerimizde ara eleman ihtiyacı hiç bitmiyor. Pandemi süresince hiç aylak kalmayan sanayi sitemizde en çok ara eleman sıkıntısı yaşandı. Malkara Organize Sanayi Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Keşan Belediyesini ziyaret ederek 300 kişi istihdam edilmesi için arabulucu olmasını istedi.

Sayın Veliler;

Edirne merkezde olun, ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde olun. Çocuğunuzu zorla istemediği okullara gönderip başarısız olmasını seyretmeyin. Teknik liselerimizde ve 2 yıllık meslek yüksek okullarında okumalarını sağlayın. Bugün Çorlu’da tornacı, kaynakçı 8 bin TL. maaşa para demiyor. Eğer siz çocuklarınızı bu mesleklere ikna edemezseniz, Suriyeli gelir, Afganlı gelir. Huzurlu Kent Edirne’nin çocukları gurbette çalışırken bu arkadaşları misafir etmek zorunda kalırız.

Benden söylemesi. Eliniz nereye kadar eriyorsa gençlerimizi ara eleman olmaları, sanatkar olmaları için konuşup ikna edelim.

Bu günlük bu kadar yeter sanırım.

Herkese içindeki iyilik kadar iyi bir hayat diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ: “Keder arkaya bakar, endişe etrafa… İnanç ise yukarı bakar.” Ralph Waldo Emerson

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.