DOLAR 32,3855 -0.12%
EURO 34,6572 -0.49%
ALTIN 2.391,87-1,76
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1948283-4,38%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarı Yaz ve Enez

ABONE OL
14 Ekim 2020 12:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Enez sahilinde yaz sezonu kısadır” diyen gelsin kumsalı gezsin. Bu yıl ilk kez sonbaharı Enez’de geçirenler sonraki sezonlara rezerve yapıyor. Gidip pişman olup dönenler var. Yani Enez bu kritik günlerde de kapılarını sonuna kadar misafirlerine açtı.

2006 yılı sonbaharında “Sarı Yaz” başlıklı köşe yazımla uzayan yaz günlerinin güzelliğine Edirne objektifimle bakmıştım. Bu kez sarı yazı Enez’de yaşamanın güzelliğini bilmem anlatabilecek miyim?

Enez tarihiyle, muhteşem bir yer olduğunu ispatlıyor zaten. Her savaş gibi Truva savaşının da galibi yoktur. Truvalı kahraman Aeneas Tanrıça Afrodit’in koruması altında babası, oğlu ve beraberindeki Truvalılarla kaçar, kurtulur ve İda (Kaz) dağının eteklerine gelirler. Kendilerine yeni bir vatan ararlar. Trakya sahiline varırlar. Yangından, ihanetten, nefretten, savaştan kaçan Truvalıların daha sonra Roma imparatorluğunu kurdukları söylense de burada huzur buldukları enerji ile yüklendiklerine inanmamak mümkün değil. Tarihe tanıklık yapan bu cennet parçamız şimdi de bizi cömertçe ağırlıyor.

Güneşi denizi ile tenimize, domatesi kavunu karpuzuyla midemize sağlık veren bereketli toprakların asıl iyi gelen yanı güzel komşuluk ilişkileri. Bahçesindeki taze ürünlerini paylaştığı gibi güzel sözlerini, selamlarını esirgemeyen, hayattaki tek özentim kız kardeş eksikliğimi gideren komşularıma selam olsun 🙂

Korona tedbirlerini elden bırakmadan evlerin bahçesinde güzel bir yaz sezonu geçirdik. Çoluk çocuk hasretimizi de bu sayede bir nebze giderdik şimdi çekirdek aile olarak sarı yazı sürdürüyoruz. Bahçemdeki çınar gölgesiyle serin serin ağırlamak için yapraklarını dökerek önümüzdeki yaza hazırlık yapıyor. Yaprak ağaçtan sıkılıyor sonbaharı bahane edip kendini bırakıyor da ben Enez’den ayrılmak istemiyorum. Gitme der gibi güz gülleri en canlı renkleriyle süslüyor çevreyi. Özlenen ve hatırlananların mevsimidir sonbahar. Yıldırım Gürses’in bestesinde dediği gibi. “Düşen bir yaprak görürsen”… Neler hatırlarsın neler, dilerim kış üşütmesin getirsin tatlı sürprizler.

 

“Huzur ve mutluluğun saklandığı mevsim sonbahar” ise, huzur ve mutluluğun saklandığı yer de Enez’dir. Varın ikisini birlikte siz düşünün. Sakin ve sağlıklı tatil geçirmemize vesile olan Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç’in şahsında tüm belediye çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Hem yerli nüfusu hem de bu yıl sayıları katına çıkan yazlıkçıları memnun etme çabasıyla hizmetlerine yeni projeler ekliyorlar; bin bir heves bin bir gayret. İşlerine kolay gelsin, bedenlerine sağlık, evlerine bereket.

Rabbim herkesi korusun görünür görünmez düşmandan, sağlıkla tekrar kavuşalım su gibi geçsin zaman…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.